Hockeykväll: Experternas analys inför semifinalerna

Uppdaterad
Publicerad

Hur går det i semifinalerna i SM-slutspelet? Tar Mora hem ”Slaget om Siljan” och därmed en plats i SHL? Och hur går diskussionerna om USA:s damlandslag och kampen för bättre ekonomiska förutsättningar? Det är många intressanta frågor som ska avhandlas i torsdagens Hockeykväll.

Kl 21.30 på svtsport.se sänds Hockeykväll – kanske har då Mora precis säkrat en plats i SHL nästa säsong. Eller så har Leksand reducerat till 2-3 i matcher.

I går blev det ju klart att Rögle kniper den andra SHL-platsen, efter seger mot Karlskoga med 4-0 i matcher.

Hockeykväll

Under gårdagskvällen säkrade även Frölunda en semifinalplats i SM-slutspelet. Frölunda vann den dramatiska sjunde kvartsfinalmatchen mot Skellefteå med 3-2 och får nu möta Brynäs i semifinalspelet som drar igång i helgen. I den andra semifinalen möts HV71 och Malmö.

Så hur går det då? I Hockeykväll berättar SVT:s expert Jonas Andersson och kommentatorn Chris Härenstam om sina tankar inför semifinalspelet.

I programmet blir det även snack om USA:s damlandslag och den uppmärksammade VM-bojkotten, som i går ledde till ett nytt ekonomiskt avtal för spelarna.

Hockeykväll sänds 21.30 på svtsport.se (se programmet i spellistan ovan).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeykväll

Mer i ämnet