Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Kaptenen Liam Öhgren vill göra en gulddubbel

Uppdaterad
Publicerad

För två år sedan var Liam Öhgren kapten när U18-laget tog VM-guld. Han är även kapten när Juniorkronorna jagar det första svenska guldet på tolv år.

– Det är få förunnat och en sjukt mäktig känsla, säger färjestadsspelaren till SVT Sport.

Målet är nu att ta hem ännu ett guld för Sverige med C:et på bröstet. Dagens seger var extra skön efter att Tjeckien kvitterat sent i förra årets semifinal och sedan kunde vinna i förlängningen.

– Det är sjukt skönt att vinna en semifinal och gå till final och att göra det mot Tjeckien som vi åkte ut mot i fjol är extra skönt. Jag är grymt stolt över grabbarna, säger Öhgren.

JVM i ishockey

Öhgren fick vila i tre månader innan han kunde återkomma i spel för sitt Färjestad i slutet av november och känner ännu av att tajmingen inte fungerar fullt ut.

”Tänkt på om jag skulle hinna tillbaka”

– Jag har legat hemma mycket och tänkt på om jag skulle hinna tillbaka hit. Jag hann få några matcher innan. Det var viktigt och jag känner inte av något från skadan, säger Öhgren om överkroppsskadan, specificeras inte närmare, som han fick hjälp av NHL-klubben Minnesota att behandla.

Nu ser han ett skönt guld-scenario framför sig

– Jag ser ett guld framför mig efter att vi kastat hjälmar och handskar och kramar om Hugo (målvakten Hävelid).

I U18-finalen 2022 vann Sverige över USA.

– Vi har revansch att utkräva för den förlusten. De sköt bort guldet som vi hade om halsen från oss och vi ska ta tillbaka det på deras hemmaplan, säger Cutter Gauthier, född i Skellefteå, som avgjorde mot Finland i semin.

SVT Sport sänder dagens JVM-final mellan Sverige och USA, som startar 19.38.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet