Guldhjälten från 1995, Johan Lindbom, tar över HV71. Foto: Bildbyrån

Guldhjälten Lindbom tar över HV71

Uppdaterad
Publicerad

HV71 har länge letat ny huvudtränare. Lösningen blev den gamle guldhjälten från 1995 – Johan Lindbom. ”Han är precis den ledartyp vi söker”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Johan Lindbom var med när HV71 tog sitt första SM-guld. Han var den som tillskrevs hjätestatus efter att i den sista avgörande finalmatchen mot Brynäs tryckt in det sudden-mål som gav Jönköpingsklubben en efterlängtad SM-titel.

Nu 20 år senare tar han klivet från att träna J20-laget till A-laget.

SHL

– Det ska bli otroligt inspirerande. Även om jag inte har HV71 som moderförening så har jag starka band till klubben och ett stort engagemang, säger Johan Lindbom i ett pressmeddelande.

HV71 har genomgått en turbulent period med stora förändringar på ledarsidan. Det har spekulerats länge i vem som skulle ta över efter Andreas Johansson avhopp, som skedde under kontroversiella former. Svaret blev alltså Johan Lindbom.

”Har vuxit fram”

– Johan har redan från dag ett varit en stark kandidat och ju längre processen har pågått desto starkare har Johan vuxit. Han är precis den ledartyp vi söker och därför känns det extra roligt att han redan finns i vår organisation, säger sportchefen Johan Hult.

Vilka som fyller de lediga rollerna assisterande tränare till Lindbom är ännu inte klart.

– Vi har ett antal personer som vi för en dialog med och jag tror att vi går i mål med frågan ganska snart, avslutar Johan Hult pressmeddelandet.

Lindbom anlände till HV71 i våras och tog över J20-laget efter Anders Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet