Lagkaptenen ovan matchhjälte

Uppdaterad
Publicerad

Då Skellefteå tappat sina sex bästa poängplockare från i fjol är det upp till en sådan som den nye lagkaptenen Erik Forssell att kliva fram. I CHL mot Sönderjyske satte Forssel tre mål och en assist när Skellefteå vann med 4-1.

– Jag tycker ändå inte vi gör en så jättebra match. Det var lite slarvigt spel från vår sida. Vi kan mycket bättre, säger Forssell till SVT Sport.

Om sina mål var Forssell minst lika blygsam.

Champions Hockey League

– Det var ju lite studsmål och sådär. Det är kul att få dem också, säger Forssell som gled omkring med den omdiskuterade ”Top Scorer-tröjan”.

– Det är inget vi ska ha i Sverige permanent, säger Forssell.

”Duktig på att knacka ner puckar”

SVT Sports expert Mikael Renberg var desto mer imponerad av lagkaptenen.

– Han är ju inte känd för att göra sådär jättemycket mål. Han petar ju in någon då och då. Han är en tvåvägscenter som är duktig i båda ändarna av rinken. Men i dag visar han att han är målfarlig. Han är ganska stark framför mål. Han är duktig på att knacka ner puckar och ändra riktning på backskott, säger han och fortsätter.

– Kul att se och bra för Skellefteå. Det är kanske är så att Erik Forssell måste bidra ännu mer i det offensiva spelet i år med tanke på alla forwards man har förlorat, säger Renberg.

Danska mästarlaget Sönderjyske stretade emot rätt bra på sin korta rink men Skellefteås fart och skicklighet räckte för att enkelt säkra tre nya poäng.

Men matchen och Forssells hattrick kom ändå i skymundan av den befarade knäskadan på stjärnförvärvet Mikko Lehtonen.

Här kan du se höjdpunkter från matchen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet