Mardrömshål förstörde Stensons chanser

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson tappade fem slag och sjönk ett 30-tal placeringar på ett enda hål när han puttade i för nio slag inatt.

Vad hände egntligen? -Jag missade putten för åtta..., skämtade Stenson till SVT Sport mitt i bedrövelsen.

Henrik Stenson hade hittat storspelet igen och precis som ifjol så såg PGA-slutspelet ut att kunna bli en riktigt rolig historia efter fredagens 64-runda. Efter en birdie  på första hålet av The Barclays var svensken bara ett slag från ledningen. Sedan kom mardrömmen. Fem över par på det fjärde hålet – nio slag på par-4-hålet.

Olyckorna tog i varandra på det ödesdigra hålet. Efter ett snett slag ut till vänster,  tvingades svensken droppa två gånger,  missade inspelet och svarade dessutom för en treputt.

PGA-touren

Fyra över par känner vi igen som en kvadruppel men fem över par, det är så dåligt att det inte ens finns ett vedertaget namn för eländet...

– Jag kände mig lite hängig idag och blev väl inte piggare efter hål 4, säger Stenson till SVT Sport.

– Intresset kan möjligtvis ha minskat en aning också, säger han om hur svårt det var att resa sig efter smällen på det fjärde hålet.

Ja, att komma tillbaka efter en sådan upplevelse är givetvis oerhört svårt men Stenson gjorde sitt bästa. Han träffade greenen på femman efter en drive på 260 meter och hade en tre meters eagleputt. Det blev bara birdie. 

Tråkigt nog följde sedan fyra raka bogeys och svensken ville nog bara att den här rundan skulle ta slut.

Den svenske världstrean visade trots allt på mental styrka när han tog sig samman de sista nio hålen. Svensken gick ett under par och slutade rundan sex över par. Han är delad 61:a på par totalt.

Hur han ser på fortsättningen i tävlingen?

– Jag kör ett träningsvarv i morgon bitti...

Ställningen The Barclays >>>>

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-touren

Mer i ämnet