• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Foto: TT

Skräll i Wimbledon – titelhållaren Kvitova utslagen

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästaren i Wimbledon, Petra Kvitova, kommer inte att försvara sin titel. Hon förlorade redan i dag, i den tredje omgången. Serbiskan Jelena Jankovic blev för svår.

Jankovic vann med 2–1 i set: 3–6, 7–5, 6–4.                 

Andraseedade Kvitova, som även vann tävlingen 2011, inledde turneringen strålande och hade bara förlorat två games inför matchen. När hon sedan bröt Jankovics serve i det fjärde gamet trodde nog de flesta på en seger.     

Wimbledon 2015

”Jag är överväldigad”

Men den förra världsettan Jankovic kom tillbaka, och vann alltså med 2–1 i set och är vidare till omgång nummer fyra där hon ställs mot polskan Agnieszka Radwanska, rankad 13 i världen.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är överväldigad och så lycklig. Jag har spelat så dåligt de senaste åren och att spela på centrecourten mot den regerande mästarinnan var otroligt, säger Jankovic till BBC, och fortsätter:

– Min motståndare var i suverän form, det råder det ingen tvekan om. Jag försökte bara att hålla i mitt spel och kämpa. Och jag klarade det!

3–1 till Federer

På herrsidan lyckades dock världstvåan, Roger Federer, motsvara förväntningarna. Den 33-årige schweizaren besegrade Sam Groth, Australien, med 6-4, 6-4, 6-7, 6-2 efter drygt två timmars spel på gräset i London.

Federer ställs mot Roberto Bautista Agut, Spanien, i nästa match.

Wozniacki femteseedad

På damsidan hade Caroline Wozniacki inga problem med att vinna mot italienskan Camila Giorgi, också det i den tredje rundan.

Danskan, som är femteseedad i grand slam-turneringen, vann med 6-2, 6-2.

I åttondelsfinalen möter Wozniacki spanjorskan Garbine Muguruza, som är seedad 20:e i London. Hon besegrade den tionderankade tyskan Angelique Kerber med 2-1 i set i sin match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon 2015

Mer i ämnet