Foto: TT Nyhetsbyrån

Två (!) hole in ones – på samma runda

Uppdaterad
Publicerad

Att få till en hole in one är svårt. Att få till två stycken under samma runda måste därför anses ännu svårare. Brian Harman lyckades med bedriften – den tredje i PGA-historien.

Henrik Stenson gick den sista rundan av The Barclays, första tävlingen i USA-tourens slutspel på 66 slag, fyra under par. Svensken noterade sex birdies och två bogeys och det räckte till en finfin andraplats i tävlingen, totalt minus 13. Jason Day, Australien, vann efter att ha avslutat med en imponerande 62-runda och landat på sammanlagt minus 19.

Mest noterbart från söndagens avslutning är annars Brian Harmans två (!) hole in ones. Den första kom på tredje hålet, och den andra på det 14:e. Bara två gånger tidigare i PGA-historien har en spelare gjort två hole in ones under samma runda.

PGA-touren

– Det var ganska galet, sade Harman, som aldrig tidigare har gjort hole in one i karriären.

Trots de anmärkningsvärda fullträffarna fick Brian Harman nöja sig med en placering långt bak i resultatlistan.

Henrik Stenson missade ifjol finaltävlingen i USA-tourspelet. Andraplatsen ger honom hopp om att nå segern i finalen den 24-27 september.

– Kan jag fortsätta spela bra de kommande två tävlingarna och vara topp fem inför East Lake, då vet jag att jag har chansen att vinna slutspelet. Det var synd att jag inte fick komma dit och försvara titeln i fjol, men då tänkte jag att det skulle bli i år i stället, säger Stenson på presskonferensen.

SE BILDER FRÅN GOLFEN I SPORTNYTT OVAN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-touren

Mer i ämnet