Foto: TT Nyhetsbyrån

Utvilad Stenson tar upp kampen igen

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson bröt en golfklubba. Tiger Woods stördes av mobilkameror.

Efter stjärnspelarnas misslyckande i British Open väntar världstourtävlingen i Akron, Ohio.

Segerreceptet?

Semester.

British Open var ett riktigt bottennapp för Henrik Stenson, som nyligen halkade ner från andra- till tredjeplatsen på världsrankningen. Redan första dagen knäckte han en klubba i frustration och hamnade till slut på 39:e plats.

Nu har han vilat upp sig.

PGA-touren

– Jag har fått ha semester och upplevt min typ av en riktig svensk sommar. Umgåtts med familj och vänner, åkt mycket båt och fiskat krabbor. Det var egentligen första semesterveckan på ett år och då behöver man stänga av telefonen och bara vara med familjen, säger 38-åringen till golf.se.

Osäker form

Fjolårets andraplats bäddade för den historiska FedEx Cup-vinsten. Sanningen är att han inte nämns som en toppkandidat för att utmana i tävlingen, med knappt tio miljoner kronor i vinstpengar, i år. Formen är lite oklar.

– Jag vet inte riktigt hur den är. Vi får se hur det känns och hur banan är. Men det här är ju en tävling som jag har spelat ganska många gånger nu så jag har bra kläm på banan.

Trevligt med Vonn

Publikmagneten Tiger Woods, som gick bredvid bollkollegan Stenson, lyckades ännu sämre (69:e plats) för två veckor sedan. Efteråt tog han omgående semester med sin två barn och flickvännen, alpinstjärnan, Lindsey Vonn.

– Vi har haft det trevligt, säger han enligt PGA:s hemsida.

– Vi reste runt en del och spelade lite puttningstävlingar, som jag vann varje gång.

Amerikanen vann inbjudningstävlingen i fjol, tidigare kallad inofficiella VM, sju slag före Stenson och Keegan Bradley.

Stenson kommer att gå ut sist av alla, 20.30 svensk tid på torsdagen. Det är tio minuter efter Tiger Woods och en timme efter Jonas Blixt, tävlingens andre svensk.

Henrik Stensons resultat 2014

Antal tävlingar: 16.

Bästa placering: 2 (BMW Open).

Topp tio-placeringar: 6.

Missade kvalgränser: 2.

Inspelade prispengar: 10,4 miljoner kronor.

Källor: golfdata.se, PGA. (TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-touren

Mer i ämnet