Experten om Joshi: ”Drömplacering? En åttondeplats”

Uppdaterad
Publicerad

En färsk fjärdeplats på EM i februari väcker förhoppningar – men konkurrensen är stenhård. Natten till torsdag tar Joshi Helgesson sina första skär i årets konståknings-VM. – Hon har ögonen på sig att prestera, säger SVT Sports expert Lotta Falkenbäck.

21-åringen från Tibro har deltagit i två tidigare världsmästerskap och har som bäst nått en 14:e plats.

I nästan ett och ett halvt år har hon störts av en fotskada, men formen är på uppåtgående.

Konståknings-VM

– Jag tror på en kanonbra tävling för Joshi. Formen är på väg upp och hon kommer satsa på en högre svårighetsgrad än på EM, säger Lotta Falkenbäck.

Skrällde på EM

Vid just EM i Globen i slutet av januari slutade Joshi Helgesson fyra – bästa svenska notering sedan 1932.

Något som väcker förhoppningar om fortsatt fina placeringar, men även kan vara pressande.

– Visst är det positivt att komma in med en fjärdeplats från EM, men det innebär också att hon har ögonen på sig att prestera, menar Lotta Falkenbäck.

Topp 10-placering rimlig

Joshi Helgesson är rankad 12:a inför VM, tack vare hennes fina internationella resultat. Konkurrensen är stenhård från framförallt de ryska åkarna, som lade beslag på samtliga pallplaceringar på EM.

– Trippel lutzen blir viktig för Joshi, tillsammans med den nya trippel-trippel-kombinationen. Drömscenariot är en topp 10-placering, en åttondeplats om hon presterar maximalt, säger Lotta Falkenbäck.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konståknings-VM

Mer i ämnet