57,5 procent röstade för Elon Musks avgång på Twitter. Foto: AFP/NTB/TT

Twitter-användare röstar ja till Musks avgång

Uppdaterad
Publicerad

I en omröstning på Twitter frågade Elon Musk om ”han borde avgå som chef för Twitter”. Över 17,5 miljoner användare röstade och 57,5 procent av dem röstade ja.

I 12 timmar var det möjligt att rösta om Elon Musks avgång från Twitter via ett inlägg han lagt upp själv. I inlägget lovade Musk att han skulle följa undersökningens resultat men hittills har inget avgångsbesked lämnats.

Omröstningen kommer efter att Twitter fått omfattande kritik för att ha begränsat användare från att länka till konkurrerande sociala medier, som Facebook och Instagram.

Inget svar om efterträdare

Ungefär 20 minuter in i omröstningen besvarade Elon Musk frågan om han valt ut en efterträdare. I ett nytt inlägg skrev han ”ingen vill ha jobbet som faktiskt kan hålla Twitter vid liv. Det finns ingen efterträdare”.

Stängda journalistkonton

Tidigare i december larmade flera amerikanska journalister, som bevakar Twitter, att deras konton blivit tillfälligt nedstängda. Band annat kontot @elonjet som i realtid följde var Elon Musks privatplan befann sig.

Även konton tillhörande ett par journalister från CNN, The New York times och Washington post ska ha blivit tillfälligt nedstängda. Något som har väckt stor kritik för att drabba yttrandefriheten.

De avstängda journalistkontona blev sedan återställda efter att Musk haft en omröstning på Twitter där majoriteten röstat för att kontona skulle få komma tillbaka.

Texten uppdateras.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elon Musk har sålt miljoner aktier i Tesla. Teslagrundaren menar att han är tvungen att sälja aktierna ifall han måste gå igenom med köpet av Twitter. Foto: Patrick Pleul/Pool/AP/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.