Nisse Hallberg, Fritte Fritzon, David Sundin och Marin Soneby har tidigare frontat Åhléns kalsongkampanj. Foto: David Sundins instagram.

Efter ”K.” Svenssons hot: Åhléns stoppar kalsongkampanj

Uppdaterad
Publicerad

I podcasten hotade komikern och författaren ”K.” Svensson kulturchefen Åsa Linderborg och recensenten Victor Malm i direksändning. Nu avbryter Åhléns samarbetet med humorprofilerna. Deras agerande är inte i linje med företagets värdegrund.

Humorpodden ”Alla mina kamrater” har fått skarp kritik för hur man agerade när ”K.” Svensson var gäst i programmet förra veckan. Svensson tilläts hota Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg och recensenten Victor Malm i direktsändning, vilket Kulturnyheterna har rapporterat tidigare.

Komikerna i podcasten har varit ansiktet utåt för varuhuset Åhléns reklamkampanj ”Folkets filling”. Men nu väljer företaget att avbryta samarbetet, rapporterar Dagens media.

ksvensson

Tagit bort kampanjbilder

På Åhléns Facebooksida motiverar företaget varför:

”Vi tar helt avstånd från de åsikter som uttrycks av Alla Mina Kamraters gäst Kringlan Svensson och att det tillåts uttryckas i podcasten. På Åhléns står vi för jämlikhet, jämställdhet och respekt människor emellan, och det som utspelar sig i podcasten är inte i enlighet med vår värdegrund. Vi kommer därför inte att samarbeta med Alla Mina Kamrater igen. Vi har även tagit ner kampanjbilder och filmer med Alla Mina Kamrater i våra egna kanaler. Hälsningar Åhléns”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ksvensson

Mer i ämnet