Skärmdump från allaminakamrater.com. Foto: Alla mina kamrater.Visa alla (2)
Visa alla (2)

Alla Mina Kamrater upphör som humorgrupp

Uppdaterad
Publicerad

Lägger ned radioshowen, ställer in alla föreställningar och splittras som grupp efter att ”K.” Svensson rasat och riktat hot mot Aftonbladets kulturchef och kritiker i deras direktsända podcast.

Humorgruppen ”Alla mina kamrater” hamnade i en kritikstorm efter komikern ”K.” Svenssons utbrott i deras direktsända podradioprogram ”AMK Morgon” förra veckan. Svensson skämtade bland annat om att han skulle våldta Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg och misshandla recensenten Victor Malm, efter en dålig recension, vilket Kulturnyheterna har rapporterat tidigare.

Nu meddelar Martin Soneby, Fritte Fritzson, David Sundin och Nisse Hallberg att de lägger ned gruppen för gott på grund av händelsen:

”Som en följd av detta har har vi blivit av med alla våra sponsorer, blivit uppsagda av Acast som distribuerar våra podcasts och efter att folk kontaktat de ställen där vi skulle uppträda och ifrågasatt vår närvaro så tog vi beslutet att ställa in alla kommande liveframträdanden”, skriver gruppen i ett uttalande på sin Facebooksida.

Ber om ursäkt

Enligt inlägget ställer Alla Mina Kamrater in alla sina planerade framträdanden, lägger ned sin podcast och upphör att existera som humorgrupp. Martin Soneby kommer att fortsätta sända deras program ”AMK Morgon” utan de övriga medlemmarna.

Alla Mina Kamrater kritiserades från flera håll för att inte ha agerat mot K Svenssons uttalanden efter programmet, och har tidigare bett om ursäkt för det inträffade.

”Vi ber återigen om ursäkt till de som drabbats av vårt agerande och icke-agerande i detta och då självklart i synnerhet till de som var måltavla för vår gästs uttalanden. Vi skötte situationen och den efterföljande kritiken riktigt, riktigt dåligt”, skriver gruppen i inlägget.

Tog farväl till lyssnarna

Podcasten har förutom sponsorer finansierats genom bidrag från lyssnarna. Under onsdagen informerade Martin Soneby dem om beslutet i ett mejl, uppger Dagens Nyheter.

”Jag försökte hålla ihop AMK i det sista, men i dag kom beslutet att Fritte, David och Nisse inte orkar längre. De har sina egna skäl att lämna, och det respekterar jag”, skriver Soneby i avskedet.

Alla Mina Kamrater kommer att ge ut ett sista podcastavsnitt tillsammans den 25 november.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ksvensson

Mer i ämnet