Regissören Woody Allen i konflikt med mediejätten Amazon. Foto: TT/Evan Agostini

Amazon försvarar avslutat samarbete med Woody Allen

Publicerad

Amazon försvarar sitt beslut att avsluta samarbetet med Woody Allen. Den 83-åriga regissören stämde mediejätten då de valde att inte fullfölja en överenskommelse om fyra långfilmer medan metoo briserade och anklagelser mot regissören åter kom till ytan.

Mediejätten Amazon försvarar sitt beslut att inte fullfölja sin överenskommelse med Woody Allen, skriver BBC. Allen stämde Amazon för att de bröt ett samarbete som innebar att regissören skulle göra fyra långfilmer som skulle distribueras via tv- och filmdistributören.

Enligt Woody Allen bröts överenskommelsen sedan han åter anklagades för att ha förgripit sig på sin dotter Dylan Farrow. Allen har sedan de första anklagelserna, som först hördes under 1990-talet, starkt förnekat det han beskylls för.

”Sabotering genom uttalande”

Allens uttalanden om metoo-rörelsen då han framhållit att hans familj använt metoo och time's up för egen vinning, var något som Amazon menar ”effektivt saboterade” deras försök att marknadsföra regissörens film Wonder wheel, skriver BBC.

Flera skådespelare gick ut och tog avstånd från regissören och svor att aldrig arbeta med honom igen, däribland Colin Firth och Rachel Brosnahan.

”Om man ser till den större kontexten gjorde Allens agerande, och den störtskur av konsekvenser som följde, det tydligt att Amazon aldrig skulle kunna dra nytta av den överenskommelse om fyra filmer som skapats. Som ett resultat var Amazon rättvisa i att avsluta samarbetet med Allen”, säger Amazon enligt BBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.