Woody Allen Foto: Thibault Camus/AP/TT

Woody Allen: Familjen Farrow utnyttjar Time's up-rörelsen

Uppdaterad
Publicerad

Tv-kanalen CBS har hela veckan släppt utvalda klipp ur den första tv-intervjun med Woody Allens dotter Dylan Farrow, där hon talar om övergreppen hon anklagar sin far för. Nu sänds intervjun i sin helhet.
Woody Allen svarar att anklagelserna är lika osanna nu som för 25 år sedan.

Dylan Farrow anklagar Woody Allen för att ha förgripit sig på henne som sjuåring.

Inga nya uppgifter framkommer i intervjuns första del, men Dylan Farrow säger till programledaren Gayle King att hon önskar att utredningen hade lett till en rättegång, något åklagaren på 90-talet sade att man avhöll sig från för att skona Dylan från processen.

– Ja, så här i efterhand önskar jag att de hade gått vidare och väckt åtal. Jag var ju redan traumatiserad. Men hur som helst – utanför domstolen vet vi vad som hände den där dagen. Det har jag redan berättat.

”Utnyttjar Time's up”

Woody Allen, som alltid nekat till anklagelserna, skriver i ett uttalande till CBS att ”familjen Farrow på ett cyniskt sätt använder Time's up-rörelsen för att återupprepa anklagelserna, det gör det inte mer sant i dag än det var förr. Jag har aldrig antastat min dotter – något utredningarna kom fram till för 25 år sedan.”

Anklagelserna om sexuella övergrepp mot Woody Allen härstammar från 1992 när Woody Allen och Mia Farrow separerade.

Utsagorna om vad som skett delar familjen. Woody Allen och Mia Farrow har tre gemensamma barn: Dylan, Ronan och Moses Farrow. Ronan Farrow har ställt sig på sin systers och mammas sida och säger att han tror att Dylans utsagor om övergreppen är sanna.

Moses Farrow, däremot, säger att Woody Allen inte förgripit sig på sin dotter och att Mia Farrow övertygat familjen om att övergreppen ägt rum som hämnd för att Woody Allen blev tillsammans med hennes adoptivdotter, Soon-Yi Previn. Han kritiserar även sin moders föräldraskap.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer