Anna Takanen, konstnärlig ledare på Göteborgs stadsteater. Foto: Göteborgs Stadsteater/Jonas Kündig

Arbetade in i det sista

Uppdaterad
Publicerad

Många utrycker sin sorg efter Carin Mannheimers död. – Det är en förlust att hon inte är kvar, säger Anna Takanen, konstnärlig ledare på Göteborgs stadsteater.

In i det sista arbetade Carin Mannheimer med pjäsen ”Till sist” för Göteborgs stadsteater – den avslutande delen i en trilogi om åldrande som inleddes med ”Sista dansen”.

– Det är på alla sätt en tråkig dag, det är för tidigt. Carin var på inget sätt en gammal människa hon var mitt uppe i arbetet med sista delen i en trilogi till oss, säger Anna Takanen konstnärlig ledare på Göteborgs stadsteater till SVT.

Carin Mannheimer död

– Jag uppfattade henne som en väldigt ung 80-åring. Hon var fortfarande på gång. Det är en stor förlust att hon inte är kvar som en person, som en samhällskraft och att vi inte få ta del av hennes sista verk.

Många reaktioner

På sociala medier uttrycker flera kulturpersonligheter sin sorg efter beskedet om Karin Mannheimers död. Regissören Ulf Malmros skriver på twitter: ”Sörjer regissören Carin Mannheimer. Vi lekte ”Lära för livet” på skolgården i sexan. Första svenska tv-serien som gjorde intryck på mig”.

Karin Olsson, kulturchef Expressen skriver: ”Carin Mannheimer! Lära för livet! Svenska hjärtan! Solbacken: Avd. E! Tryggare kan ingen vara! Adjö och tack”.

Och Helle Klein, chefredaktör på Dagens Arbete skriver: ”Så sorgligt!”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Carin Mannheimer död

Mer i ämnet