Foto: TT/ Fredrik Sandberg/ Leif R Jansson

Årets stjärnor på slottet är klara

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Uggla, Lia Boysen, Johannes Brost, Gunnel Fred och Sofia Ledarp är de nya Stjärnorna på slottet.

Under en vecka i juni ska de leva tillsammans på Ericsbergs slott i Sörmland och överraska varandra med aktiviteter och anekdoter ur livet och karriären. Programmet planerar sändas julen 2016.

Fyra av de fem stjärnorna är skådespelare. Lia Boysen är den självlärda skådespelaren som slog i genom 2000 i Peter Birros och Lukas Moodyssons tv-serie ”Det nya landet”. Gunnel Fred tillhör Dramatens fasta ensemble och har bland annat medverkat i humorgruppen Lorry. Johannes Brost är kanske mest känds som ”Joker ” i ”Rederiet” men har på senare år också prisats för sin huvudroll i filmen ”Avalon”.

Stjärnorna på Teleborgs slott

Årets yngsta stjärna heter Sofia Ledarp, också hon skådespelare som medverkat i serien ”Fröken Frimans krig” och i den Guldbaggebelönade filmen ”Den man älskar”.

Bland stjärnorna sticker artisten och låtskrivaren Magnus Uggla ut som fick sitt musikaliska genombrott 1977 med låten ”Varning på stan”.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stjärnorna på Teleborgs slott

Mer i ämnet