R Kelly åtalas för sexuella övergrepp mot en 16-årig flicka i Minnesota. Han står sedan tidigare åtalad för flera övergrepp i andra delstater. Arkivbild. Foto: Amr Alfik/AP/TT

R Kelly åtalas för övergrepp i Minnesota

Uppdaterad
Publicerad

R Kelly åtalas för fler sexuella övergrepp, denna gång på en flicka som då var mellan 16 och 17 år i Minnesota, rapporterar TMZ. Övergreppen ska ha inträffat 2001 och handlat om att R Kelly ska ha betalat pengar för att flickan skulle dansa för honom och ha ”sexuell kontakt” med honom. Dock ska det inte handla om fullbordade samlag, enligt åtalet.

R Kelly sitter just nu häktad i New York, misstänkt för bland annat kidnappning och sexuellt utnyttjande. Han står även åtalad i Illinois för tio fall av övergrepp.

R Kellys advokat Steve Greenberg verkar inte helt nöjd över de nya anklagelserna i Minnesota.

”Kom igen, det här är mer än absurt”, skriver han på Twitter.

R Kelly åtalades för barnpornografibrott 2008 men friades senare. I dokumentären ”Vi överlevde R Kelly” trädde flera kvinnor fram och berättade att de haft förhållanden med R Kelly medan de fortfarande var minderåriga och att han hållit flera kvinnor fångna i en sektliknande miljö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.