Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
ASAP Rockys advokat Slobodan Jovicic. Foto: Pablo Torres/SVT, Thibault Camus/AP/TTVisa alla (4)
Visa alla (4)

ASAP Rockys advokat om omhäktningen: ”I djupet av mitt hjärta känner jag att det är orättvist”

Uppdaterad
Publicerad

ASAP Rocky kommer att vara fortsatt häktad, det beslutade Stockholms tingsrätt efter dagens omhäktningförhandlingar. ASAP Rocky befann sig i rättssalen och är fortsatt misstänkt för misshandel.
Även den målsägande i fallet har delgivits misstanke.

Dagens omhäktningsförhandlingar hölls bakom stängda dörrar och tingsrätten beslutade att hiphopartisten ASAP Rocky kommer att vara häktad fram till torsdagen den 25 juli. Tingsrätten bedömer att det finns en risk att artisten lämnar landet om han försätts på fri fot.

– Min klient är fortfarande häktad och jag är väldigt besviken, trots att det här var jätteväntat beaktat hur vår reglering kring häktning ser ut. Varför har vi då begärt omhäktning? Anledningen till det är att jag i djupet av mitt hjärta känner att det är djupt orättvist att min klient är häktad, säger ASAP Rockys advokat Slobodan Jovicic.

”Orättvist”

Jovicic säger även att han anser att tingsrättens argument – att flyktfara föreligger – är konstigt.

– Han turnerar världen över, han har lukrativa avtal med europeiska företag. Man kan inte utifrån den utgångspunkten tro att han skulle låta sig drabbas av att inte kunna besöka Europa igen till följd av ett misshandelspåstående som i värsta fall skulle innebära villkorlig dom och böter och – tror jag – kommer leda till att han blir frikänd.

ASAP Rocky själv upplever också situationen som orättvis, enligt hans advokat.

– Han är ytterst tydlig med att de har varit i en självförsvarssituation och upplever att de blivit drabbade av misshandel och ofredande.

Målsägande delgiven misstanke

Samtidigt har även den person som är målsägande i fallet blivit delgiven brottsmisstanke. En motanmälan gjordes av ASAP Rockys livvakt mot personen som misshandlades. Även dessa två omhäktades under fredagen.

– Det gäller antingen försök till misshandel, misshandel, alternativt ringa misshandel eller ofredande. Min klient förnekar brottet, säger hans avokat Magnus Strömberg.

Kammaråklagare Daniel Suneson skickade under morgonen ut ett pressmeddelande där han skrev att han behöver mer tid för att avgöra om åtal ska väckas mot ASAP Rocky eller inte. Den nya tidsfristen går ut 25 juli.

”Vi har arbetat intensivt med utredningen och behöver nu på oss till på torsdag i nästa vecka för att förundersökningen ska kunna färdigställas”, skrev han.

Utöver artisten är ytterligare två personer häktade misstänkta för misshandel i samma utredning.

Anhölls 2 juli

ASAP Rocky anhölls tisdagen 2 juli för en händelse som ägde rum två dagar tidigare. Till en början var han misstänkt för grov misshandel, men när han häktades av Stockholms tingsrätt fredagen den 5 juli var det för misshandel av normalgraden. Enligt åklagare Fredrik Karlsson fick personen som misshandlades åka ambulans med sårskador.

Artistens samtliga spelningar i juli månad, tolv stycken, ställdes in.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Slagsmålet fångades på film – rapparen ASAP Rocky lade själv ut ett klipp för att visa på vad han menar är bakgrunden till själva handgemänget Foto: Privat

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

ASAP Rocky

Mer i ämnet