I ansökan framgår det att artisten vill göra ett uppträdande för de intagna på häktet Kronoberg eller något annat häkte eller någon anstalt inom Stockholmsområdet. Foto: Foto: Fredrik Sandberg/TT, Joel C Ryan/AP/TT

Asap Rocky har skickat in formell ansökan om spelning i häkte

Uppdaterad
Publicerad

Asap Rocky har ansökt om att få uppträda på Kronobergshäktet, något annat häkte eller en anstalt i Stockholmsområdet. Nu krävs ett snabbt beslut från Kriminalvården.

Kriminalvården mottog på måndagen en formell ansökan från Asap Rockys juridiska ombud, skriver Expressen.

”Han undrar nu om det finns möjligheter för honom att göra ett uppträdande för de intagna på häktet Kronoberg eller något annat häkte eller någon anstalt inom Stockholmsområdet”, står det i ansökan, enligt tidningen.

ASAP Rocky

Asap Rocky, vars riktiga namn är Rakim Myers, spelar i Globen den 11 december. Artistens önskan är att extraspelningen ska äga rum antingen samma dag eller den 12 december.

”Tittar på det”

Fredrik Wallin, chef på Kronobergshäktet, sade till TT förra veckan att det inte finns några hinder för den amerikanska rapstjärnan att uppträda.

– Det går absolut bra att spela i ett häkte.

Men med en ansökan nu inskickad krävs ett snabbt beslut från Kriminalvården för att spelningen ska gå i lås.

– Vi håller på och tittar på det här helt enkelt. Eftersom det är en snäv tidsram kommer vi att titta på det så fort vi kan, säger Gustav Borg, pressekreterare på Kriminalvården, till Expressen.

I ansökan står det vidare att uppträdandet skulle genomföras med att Asap Rocky och en dj framför cirka elva låtar. Artisten vill även att spelningen dokumenteras, vilket skulle kräva ett kamerateam på fyra-fem personer.

Satt häktad i en månad

Asap Rocky tillbringade en månad i Kronobergshäktet innan han i augusti dömdes till villkorlig dom för misshandel efter ett mycket uppmärksammat bråk i Stockholm i slutet av juni.

Han har via sin advokat tidigare hört av sig till häktet och erbjudit sig att donera egendesignade gröna mjukiskläder till de intagna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ASAP Rocky

Mer i ämnet