Arkivbild. Foto: TT

ASAP Rocky stödjer flyktingar i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Förutom nya mjukiskläder till de intagna på Kronobergshäktet tänker ASAP Rocky även donera pengar till den ideella svenska flyktingorganisationen FARR. Det berättar han för nöjessajten TMZ som frågat ut honom inför hans spelning i Globen i Stockholm den 11 december.

I augusti dömdes ASAP Rocky till villkorlig dom för en misshandel i Stockholm tidigare under sommaren. Under sin månad i svenskt häkte blev han uppmärksam på den svåra situationen för asylsökande, säger han till TMZ. Han var medveten om det stora stöd han fick som välkänd rappare samtidigt som andra intagna kunde sitta häktade i tio månader i väntan på rättegång.

ASAP Rocky säger också att han under sitt kommande Sverigebesök planerar att besöka områden där polisen inte brukar vara för att ”stärka andan hos immigranter”.

ASAP Rocky

När han blev tillfrågad om president Trumps påtryckningar för att få ut honom ur det svenska häktet tystnade dock ASAP Rocky. ”Rimligen skulle ASAP Rocky hellre ge en konsert i ett svenskt fängelse än diskutera POTUS (President of the United States)” avslutar TMZ.

– Jag skulle älska det, sade rapparen innan han försvann in i en bil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ASAP Rocky

Mer i ämnet