Artisten Asap Rocky häktades i Stockholm förra veckan efter ett bråk. Foto: Christine Olsson/TT

ASAP Rockys spelningar i juli ställs in

Uppdaterad
Publicerad

ASAP Rockys stab meddelar att resten av rapparens konserter i juli ställs in. Det rör sig om spelningar i Italien, Spanien, Tyskland och Belgien, och utgör en stor del av stjärnans pågående världsturné.

Via ett uttalande till spanska Sonar-festivalen meddelade i går ASAP Rockys stab att de konserter som är planerade i juli ställs in.

”ASAP Rocky hålls fången i svenskt häkte för en okänd tid framåt, efter att ha agerat i självförsvar i samband med ett bråk. Med anledning av denna olyckliga händelse tvingas han ställa in sina spelningar månaden ut,” skriver de.

Efter juli återstår sju datum av hans turné i Nordamerika och Europa, då han bland annat ska framträda på Blockfest i Finland och Royal Arena Festival i Schweiz. Senast 19 juli ska åtal väckas. Rapparen sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för misshandel.

ASAP Rocky

Rappare, producent, skådespelare, modell.

30 år.

Heter egentligen Rakim Mayers.

Släppte sin första mixtape 2011 och hyllades för debuten Live love ASAP 2013. Skivan gick rakt in på förstaplatsen på Billboards 200-lista.

2015 kom uppföljaren At long last ASAP.

Ingår i rapkollektivet ASAP Mob.

Har vunnit Bet awards och MTV awards-priser samt nominerats till flera Grammys.

Har över 10 miljoner följare på Instagram.

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ASAP Rocky

Mer i ämnet