Ravaillacz: Johan Rabaeus, Claes Malmberg, Tommy Körberg och Mats Ronander. Foto: Scanpix

”Att komma tia är ju ett statement!”

Uppdaterad
Publicerad

Ravaillacz ironiska schlager bjöd på ett riktigt stressmoment – som fick stående ovationer på Stockholms stadsteater.

Det gick inget vidare för Ravaillacz i Melodifestivalens final. De slutade allra sist. De kom sist när jurygrupperna röstade och på plats åtta hos svenska folket. Men det är ändå ett glatt gäng som sänker champagneflaskor i Green room när Kulturnyheterna går förbi.

– Någon måste ju komma sist. Och att sluta som tia är ändå ett statement! Det vore inte intressant med vinnarna om det inte fanns förlorare också, eller hur? säger Claes Malmberg.

Melodifestivalen 2013

– Jag är bara ledsen att vi inte slog Ranelid! säger Tommy Körberg.

Pressat schema

Ravaillacz tävlade med en skämtsam låt som heter ”En riktig jävla schlager”, med text av den humoristiska skådespelaren Henrik Dorsin. De hade ett riktigt pressat schema under kvällen, då Johan Rabaeus åkte till arenan i ilfart när hans pågående teaterföreställning hade paus.

Viss kritik väcktes mot Rabaeus val att lämna teaterpubliken en längre tid, men upplägget lyckades.

– Publiken tog det väldigt positivt. Jag fick stående ovationer när jag kom tillbaka efter pausen, Det var bara pang, pang, pang men det gick bra, säger han.

”Vi ska sjunga i Norénpjäsen”

Hela gruppen tycker att Robin Stjernberg var en värdig vinnare av Melodifestivalen 2013. Claes Malmberg säger att han är extra glad eftersom vinnaren är snäll – något han uppskattar och ofta saknar hos folk. Mats Ronander hade dock hoppats på en annan vinnare:

– Vi får inte glömma underbara Louise Hoffsten!

Ravaillacz verkar ha fått mersmak efter uppträdandet. De pratar vilt om julskiva, semesterskiva, album – som de lär ha fått förslag om från ett skivbolag – och att fortsätta sjunga ”En riktig jävla schlager” – i ett nytt sammanhang:

– Vi har faktiskt fått erbjudande om att sjunga den i varje paus under Norén-pjäsen på stadsteatern, säger Claes Malmberg och ler lite lurigt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2013

Mer i ämnet