Australiska Montaigne tävlar för landet i årets Eurovision Song Contest. Foto: Dan Himbrechts/TT

Australiens bidrag i Eurovision kommer att vara förinspelat

Uppdaterad
Publicerad

Australiens bidrag i Eurovision song contest kommer inte att framföras live som de flesta andra, utan det blir ett förinspelat inlägg som kommer spelas upp i tävlingarna.

”Live on tape” är ett uttryck som man kommer behöva vänja sig vid i årets upplaga av Eurovision Song Contest.

Vad det innebär är att samtliga deltagare kommer behöva göra ett förinspelat framträdande av bidraget som kan visas om artisten inte kommer att kunna närvara vid tävlingarna i Rotterdam.

Nu går den australiska delegationen ut men att de definitivt kommer att göra sitt framträdande ”live on tape”. Detta efter att det australiska tv-bolaget SBS sagt att delegationen inte kommer kunna resa till Nederländerna för Eurovision Song Contest.

Chefen för den australiska delegationen, Josh Martin, skriver så här i ett pressmeddelande:

”SBS har beslutat att inte skicka en australisk delegation och artist till Rotterdam för årets Eurovision Song Contest. Vi kom fram till detta svåra beslut efter att ha övervägt effekterna av den pågående pandemin och de många riskerna att resa till evenemanget från Australien.”

Australien tävlar först i semifinalen tisdagen den 18 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.