Foto: TT

Avpixlat byter namn

Uppdaterad
Publicerad

Mats Dagerlind slutar som chefredaktör och Egor Putilov och Erik Almqvist tillkommer som medarbetare när främlingsfientliga Avpixlat byter namn.

2011 bytte sajten Politiskt inkorrekt namn till Avpixlat och nu byter sajten namn igen till Samhällsnytt med Tommy Carlsson, tidigare nattchef på Skaraborgs Läns tidning vid rodret, skriver Resumé.

Dagerlind kommer att vara politisk chefredaktör och Egor Putilov, som gjorde sig känd för att ha skickat in debattartiklar till Aftonbladet under olika pseudonymer samtidigt som han var anställd av SD:s riksdagskansli, tillkommer också till redaktionen.

I samband med nyheten om Egor Putilovs medverkan i Samhällsnytt uppger han för tidningen Journalisten att hans hem utsatts för stenkastning natten till måndag.

Almqvist krönikör

SD:s tidigare ekonomisk-politiske talesperson Erik Almqvist kommer att börja som krönikör. Almqvist uteslöts ur partiet efter den så kallade järnrörsskandalen där tre partiföreträdare använde rasistiska tillmälen mot komikern Soran Ismail och kallade en kvinna för hora.

Avpixlat får, till skillnad från den högerextrema tidningen Nya tider, inte ställa ut på Bokmässan efter en bedömning av sajtens innehåll.

LÄS MER: Avpixlat och Granskning Sveriges förlag inte välkomna till bokmässan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.