Norske dj:n och producenten Kygo är dragplåster på Bayside festival. Foto: TT

Bayside festival har fortfarande inte ställt in

Uppdaterad
Publicerad

Sommarens musikfestivaler växer inte på träd – alla har ställt in till följd av coronaviruset. Alla? Nej, inte Bayside festival i Helsingborg, den enda svenska festivalen i sin storlek som fortfarande säljer biljetter till sina datum i augusti.

Förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer trädde i kraft den 29 mars, och än märks inga tecken på att reglerna ska lätta. Men Bayside festival, som förra året hade cirka 18 000 besökare, har ännu inte ställt in. På hemsidan står det fortfarande att festivalen kommer att inta Pixlapiren i Helsingborg den 28-29 augusti.

– Det ser ju mörkt ut. Det måste man säga. Vi kommer återkomma inom kort med ett besked men det är klart, vi följer utvecklingen och det ser mörkt ut, säger festivalgeneralen David Arkhult.

Coronaviruset och kulturen

”Får se hur länge det pågår”

Säljer ni fortfarande biljetter?

– Ja, i dagsläget. Vi får se hur länge det pågår.

Om ni ställer in festivalen, kommer ni att betala tillbaka biljetterna då?

– Det tar vi längre fram, vi har inte riktigt fastställt allt. Men om vi behöver skjuta fram festivalen till nästa år så gäller biljetten till nästa år.

”Inte så mycket som säljs”

David Arkhult är även festivalgeneral för Brännbollsyran i Umeå som först sköts fram till september, men som den 26 juni helt ställde in och istället siktar på 2021. Att man fortfarande inte ställt in Bayside festival 2020 beror på att det är mycket logistik som först måste redas ut, enligt Arkhult.

Vad säger du till dem som tycker att det är oansvarigt att fortsätta sälja biljetter till en festival som troligen inte går att genomföra?

– Det har jag respekt för så klart men det är ju inte så mycket som säljs. Så det är nog ett fåtal personer det berör i så fall, säger David Arkhult.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet