Skådespelaren Bill Cosby döms till fängelse för de sexuella övergrepp han begick 2004. Foto: TT

Bill Cosby döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Bill Cosby har under kvällen fått sitt straff tidsbestämt, domen blev tre till tio år i fängelse. Han fälldes i april i år för att tre gånger under 2004, ha drogat och sexuellt utnyttjat basketspelaren Andrea Constand.

Efter två dagars förhandlingar har skådespelaren Bill Cosbys straff tidsbestämts. Domen blir tre till tio år i delstatsfängelse. Utöver detta måste skådespelaren gå i månatlig terapi i resten av sitt liv, samt anmäla sin närvaro till myndigheterna en gång i kvartalet.

Hans namn kommer att hamna i USA:s register för dömda sexbrytare, vilket skickas ut till grannskap och skolor, och att han begränsas i var han får bo och var han tillåts röra sig. Han kommer inte att ha möjlighet att släppas mot borgen, skriver AP.

Tidigare under dagen meddelade domaren att den 81-årige Bill Cosby är att klassa som en våldsam sexförbrytare.

Tv-stjärnan har levt under husarrest med fotboja, sedan rättegången i april.

Ett 60-tal kvinnor har angklagat Cosby för våldtäkt och sexuella övergrepp, många av kvinnorna uppger att de även blivit drogade. Tidperioden för övergreppen sträcker sig mellan 1965 och 2008, skriver TT.

Kvinnorättsadvokaten Gloria Allred, som företräder ett par av kvinnorna, sade i ett uttalande efter förhandlingarna att detta markerar en viktig dag.

– Domedagen har kommit, sa hon, enligt CNN

Bill Cosby nekar till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.