Bill Cosby Foto: TT

Bill Cosby döms för sexuella övergrepp

Uppdaterad
Publicerad

Komikern och skådespelaren Bill Cosby döms för sexuella övergrepp. Han döms på samtliga åtalspunkter, uppger flera amerikanska medier.

Den amerikanske tv-stjärnan Bill Cosby har fällts på tre åtalspunkter av domstolen i sin hemstad Philadelphia. Han döms för sexuella övergrepp mot en kvinna. Kvinnan menar att Cosby ska ha drogat och utnyttjat henne sexuellt år 2004.

Förra rättegången ogiltigförklarades

Bill Cosby kan dömas till maximalt tio år fängelse på varje åtalspunkt och böter på upp till 25 000 dollar på varje åtalspunkt, rapporterar NBC. Domen meddelas senare.

Rättegången mot Bill Cosby

I juni 2017 ogiltigförklarades den förra rättegången mot Bill Cosby efter att juryn inte kunnat komma överens, trots 53 timmars överläggning.

Mest känd som Cliff Huxtable

Den jury som nu dömer Cosby behövde 14 timmars överläggning, fördelat på två dagar.

Cosbys advokat Thomas Mesereau uppger att han och Cosby är besvikna över domen, att Cosby inte är skyldig till någon av anklagelserna och att de kommer att överklaga. Cosby släpps på fri fot mot borgen tills dess att påföljden meddelats, uppger TT.

Även om uppemot ett femtiotal kvinnor anklagat Bill Cosby för sexuella övergrepp, så är det endast anklagelserna från denna kvinna som gått vidare till åtal. Cosby, som nekat till alla anklagelser, är allra mest känd för sin roll som Cliff Huxtable i tv-serien The Cosby Show.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rättegången mot Bill Cosby

Mer i ämnet