• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

”Världen är full av idioter”, säger Abba-Björn om de som kritiserar Black lives matter. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Björn Ulvaeus hyllar Black lives matter-rörelsen

Uppdaterad
Publicerad

Musikern och affärsmannen Björn Ulvaeus stödjer Black lives matter-rörelsen och ifrågasätter dess kritiker i en videointervju med nyhetsbyrån Reuters.

-Solidariteten som vi ser på gatorna i städer runt om i världen borde skänka hopp, säger han och tillägger att han tror att de som ”saknar förmågan eller viljan att gå i en färgad persons skor” är i minoritet.

I intervjun jämställer den forne Abba-medlemmen Black lives matter med metoo-rörelsen och menar att båda handlar om att se på sina medmänniskor som jämlikar. De som kritiserar Black lives matter, som protesterar mot polisvåld och rasism, fördömer han:

-Välden är full av idioter, säger Ulvaeus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.