Bono tackade svensk polis

Uppdaterad
Publicerad

I går hyllade U2-profilen polisens insatser under söndagens konsertkaos. Svensk polis var fantastiskt, sa Bono från scen.

Efter tumultet i Globen i söndags, då konserten med U2 fick ställas in, tackade sångaren Bono svensk polis från scen under spelningen i går. Kvällen innan fick konsertarenan utrymmas efter att  en beväpnad man ska ha tagit sig in i lokalen. Mannen, som misstänks ha varit polis men inte i tjänst, kan ha gjort sig skyldig till vapenbrott alternativt tjänstefel.

Hyllade polisen

Måndagens spelning med rockbandet kunde genomföras som planerat – och då kommenterade Bono händelsen från scen, skriver Expressen.

U2-Globen

– Polisen var överallt. Verkligen överallt. Det är normalt sett inte bra att ha polisen överallt runt dig. Men i går kändes det fantastiskt att polisen var här. Vi har ett meddelande till er: Tack för att ni var försiktiga och tog hand vår publik och oss, sa han från scenen.

Sångaren menade att det var rätt beslut att ställa in, även om det var tungt att behöva göra fansen besvikna. Han sa också att publiken ”hanterade situationen briljant.”

– Det var tufft att ställa in igår men det var rätt sak att göra. Och gissa vad, vi får vara här en extra dag. Vi känner oss hemma här, sa han från scenen, enligt Expressen.

Den inställda spelning i söndags ersätts av en extra konsert med U2 i Globen i kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U2-Globen

Mer i ämnet