Heiko Froeder och Stefan. Foto: SVT

Fansen köade inför U2-konserten

Uppdaterad
Publicerad

I viss höstkyla började U2-fansen under tisdagseftermiddagen att köa för att ta en bra ståplats vid kvällens konsert i Globen. Många med gott humör, trots debaclet i söndags.

Ett egenkomponerat kösystem har skapats och lugnet råder bland fansen när SVT Nyheter Stockholm stannar till vid Globen. Heiko Froeder har ett kollegieblock där han skriver upp namnen på de fans som kommer för att köa. Fansen får ett nummer som visar vilken plats de har i kön.

– Det gör det helt enkelt lättare för alla. Även säkerhetspersonalen här tycker att det är bra, det gör att det går lugnare till här sedan, säger Heiko Froeder.

U2-Globen

Stefan från Tyskland vill inte säga sitt efternamn, men han har sett 39 konserter med det irländska rockbandet.

– Min första konsert var 1993. Det är underbart att se bandet på olika turnéer.

I söndags tog sig en man med pistol in i arenan, som fick utrymmas helt. Efter de kaosartade scenerna i söndags fick de som hade köpt biljett möjlighet att se U2 under tisdagen i stället.

– Det var tur för mig, jag hade sittplats i söndags, och nu fick jag en ståplats i stället, säger Stefan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

U2-Globen

Mer i ämnet