Jamie Spears och Britney Spears Foto: TT

Britney Spears pappa: Avsluta förmyndarskapet

Uppdaterad
Publicerad

Britney Spears pappa Jamie Spears har bett domstolen i Los Angeles att avsluta förmyndarskapet över artisten. Han hänvisar till förändrade omständigheter, rapporterar Reuters.

I dokumenten som Jamie Spears har lämnat till domstolen säger han att man ”på allvar bör överväga om förmyndarskapet fortfarande behövs”.

”Om fröken Spears vill avsluta förmyndarskapet och tror att hon klarar att ta hand om sig själv så tycker herr Spears att hon ska få den möjligheten”, står det i dokumenten.

Varit förmyndare sedan 2008

Britney Spears har sedan i juni kämpat för att bli fri från sin pappa Jamie Spears förmyndarskap.

Jamie Spears sade i augusti att han kunde tänka sig att avsäga sig rollen som förmyndare, även om han då hävdade att det inte var vad som var bäst för dottern.

Från 2008 fram till 2019 var pappan formell förmyndare över både Britney Spears person och hennes tillgångar. Numera delar han kontrollen över sin dotters tillgångar med en stiftelse, medan Jodi Montgomery, medarbetare till Britney Spears, är förmyndare över hennes person.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.