Bland de tävlande hittar vi Kadiatou, veteranen Tess Merkel och Danny Saucedo. Foto: Stina Stjernkvist/TT, Anders Wiklund/TT

Kadiatou, Tess Merkel och Danny möts i Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Under tre dagar släpper Melodifestivalen en ny artist i timmen av de tävlande i 2021 års upplaga. Först ut att presenteras var Danny Saucedo, som får sällskap av bland andra Arvingarna, Kadiatou, Eva Rydberg och Ewa Roos samt veteranen Tess Merkel.

Danny Saucedo kommer att tävla med låten Dandi Dansa. 2012 kom han tvåa efter Loreen som senare vann hela Eurovision med Euphoria. Han har även tävlat med gruppen E.M.D 2009, som soloartist 2011, som låtskrivare 2016 och 2013 programledde han showen.

I vanliga fall brukar SVT arrangera en stor presskonferens där de avslöjar vilka artister som tävlar i Melodifestivalen. På grund av den rådande pandemin har kanalen i stället valt att släppa ett nytt namn i timmen mellan klockan 7 och 15 under tre dagar, med start på tisdagen.

Melodifestivalen 2021

Mustasch tävlar

Även hårdrockbandet Mustasch med Ralf Gyllenhammar i spetsen är klara för tävlingen. Likaså 70-plussarna Eva Rydberg och Ewa Roos, med bidraget Rena rama ding dong.

– Vi gör en parodi på Tiktok och Facebook och Instagram och allt det där, med glimten i ögat, säger Eva Rydberg till TT.

Mello inleds 6 februari

Vilka deltävlingar som artisterna tävlar i avslöjas inte förrän senare.

Melodifestivalen inleds 6 februari och finalen hålls 13 mars. I år blir det ingen turné runt om i landet, utan alla deltävlingar sänds från Annexet i Stockholm utan publik.

– Det är jättetråkigt att det inte blir någon publik, men det har gjort att vi har andra möjligheter att bygga en scen. Eftersom vi är på ett och samma ställe behöver scenen inte fraktas, vi kan bygga en scen utifrån ett tv-perspektiv, säger Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson.

Se nedan vilka artister som medverkar i Melodifestivalen 2021 (uppdateras):

Här är artisterna som är klara för Melodifestivalen 2021:

Danny Saucedo – Dandi Dansa

Lovad – Allting är precis likadant

Kadiatou – One Touch

Mustasch – Contagious

Eva Rydberg & Ewa Roos – Rena rama ding dong

Emil Assergård – Om allting skiter sig

Tess Merkel – Good Life

Paul Rey – The Missing Piece

Arvingarna – Tänker inte alls gå hem

Julia Alfrida (blev uttagen i musiktävlingen ”P4 nästa”)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2021

Mer i ämnet