Det svenska Big brotherhuset. Foto: Meter/TV4

Deltagare i Big brother omedvetna om coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

I realityserien Big brother låser deltagarna in sig i ett hus utan kontakt med omvärlden. I flera länder känner deltagarna inte till att en pandemi brutit ut, rapporterar Independent.

I Sverige informerades deltagarna i Big brother om coronaviruset i torsdags, men i flera länder är deltagarna helt ovetande om att det pågår en pandemi.

I Tyskland gick deltagarna in i huset den 6 februari, när nyhetsrapporteringen om virusspridningen i kinesiska Wuhan just börjat. Nya personer anlände till huset 6 mars – ett par dagar innan Tyskland konstaterade sitt första virusrelaterade dödsfall, skriver brittiska Independent.

Informeras ikväll

Den ansvariga tv-kanalen försvarade först sitt beslut om att inte informera deltagarna, så länge ingen anhörig blivit sjuk. Efter kritik beslöt sig kanalen Sat.1 för att ändå meddela deltagarna på tisdagskvällen den 17 mars.

I Brasilien gick deltagarna in i huset i januari och har enligt uppgift ännu inte informerats. I Kanada undrade deltagarna varför ingen folkmassa kom för att heja på den första deltagaren som röstades ut. Deltagarna informerades dock i slutet av förra veckan och programmet spelades in utan livepublik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet