Di Leva: Kan låta som jag har skruv lös

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges mest kända hippie, Thomas Di Leva, är aktuell med ny skiva och självbiografi. I den berättar han om toppar och dalar i livet, och om hur han fördes bort av rymdvarelser som 14-åring.

Thomas Di Levas skyggar inte för att berätta om jobbiga perioder i sin kommande självbiografi Vi måste prata om allt. Bland annat berättar han om hur han blev mobbad som liten.

– Jag kände mig väldigt annorlunda och väldigt ful, vilket gjorde att jag också kände mig väldigt blyg, berättar Thomas Di Leva i Gomorron Sverige.

Fördes bort av rymdvarelser

Sedan Di Leva slog igenom 1987 med Vem ska jag tro på har han både tillhört skaran av folkkära svenska artister samtidigt som han ansetts som något av en kuf, och han har blivit nära förknippad med new age-rörelsen.

Det annorlunda är inget han tar avstånd från i bokan, bland annat berättar han ingående om när han bortfördes av rymdvarelser som 14-åring.

– Kan ju låta som man har några skruvar lös, och jag förstår det, men jag tyckte ändå att det var viktigt att ha med det i boken. Det är en het potatis, vem vågar egentligen ta tag i den här frågan?

Utreddes för misshandel

En annan känslig fråga som tas upp i kapitlet handlar om när Thomas Di Leva anmäldes för misshandel av sin dåvarande flickvän. Di Leva själv menar att mediedrevet som följde inte stödde sig på fakta, att polisens förundersökning lades ned efter två dagar och hela historien är osann.

– Våld ligger så långt ifrån mig, när jag ser en mask när det har regnat brukar jag flytta den till gräsmattan. Jag förstår att det här är en våt dröm i media, men det är en myt som blivit till sanning. Jag har inte krökt ett hårstrå på någon.

Men varför ska vi tro att det här var helt påhittat?

– Fråga min familj, mina vänner, de jag arbetar med – börja där. Det finns ingenting att ta på. Det är en soppa som blir tunnare och tunnare för varje år, säger Thomas Di Leva till Gomorron Sveriges Micke Leijnegard.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.