Dolly style: ”Det är en hyllningslåt till våra fans”

Uppdaterad
Publicerad

Dolly style ställer upp i Melodifestivalen för tredje gången, men ingen av de medlemmarna som var med i tävlingen 2015 är kvar i gruppen.

Gruppen Dolly style skapades 2014 av Palle Hammarlund (som även varit med och skrivit årets bidrag) och Emma Nors och den deltog för första gången i Melodifestivalen 2015.

Sedan gruppen startades har fem medlemmar lämnat Dolly style och ingen av gruppens originalmedlemmar återstår. Alla medlemmar går under namnen Molly, Polly och Holly.

– Det känns så häftigt att det går att byta ut medlemmar, det är inte i alla grupper det går, säger Holly.

Molly är den den enda medlemmen som var med även förra gången, de andra medlemmarna har hon inte så mycket kontakt med längre.

– Man kan ställa den frågan om de man gick i skolan med. Man brukar inte ha kontakt med dem man går i lågstadiet med, för man gör så mycket olika grejer, säger Molly.

Se hela intervjun med Dolly style i klippet.

Dolly style 2015, 2016 och 2019. Mellan 2015 och 2016 byttes Molly (rosa) och Polly (lila) ut. Mellan 2016 och 2019 byttes Polly ut två gånger och Holly (blått) byttes ut en gång. Genom åren har gruppen sammanlagt haft åtta medlemmar. Foto: Björn Lindgren/Claudio Bresciani/Christine Olsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.