Dotter skadad inför finalen: ”Jag har problem”

Uppdaterad
Publicerad

Finalvecka och allt ska avgöras. Men då dyker artisterna upp och levererar årets kanske svagaste repetitioner. Och allra värst var det för Dotter – som kom till genrepet med nack-krage.

– Nu får det ge sig nu får det bli bra, säger hon tilll SVT Nyheter.

Kanske var det finalververna som spökade för artisterna under genrepet på torsdagen – för det mycket inte var som det skulle.

Danny Saucedo dansade runt bland sina lådor men det såg snarare ut som att lådorna dansade runt honom. Den tänkta effekten att golvet rör sig mellan lådorna försvann helt. I stället såg det ut så som så det faktiskt är – att de pressas fram och tillbaka medan artisten och dansarna försöker hänga med där emellan.

Ewald: ”Jag var grinig”

Ännu tyngre var det för Anton Ewald. Den dansande fotomodellen tappade nerverna och himlade med ögonen mellan genomsjungningarna.

– Jag har inte kört på tre veckor så jag känner mig lite rostig så klart. Och det är lite nya kameror att hålla koll på. Och så var jag lite grinig för att det inte gick som jag ville, säger han till SVT Nyheter.

Dotter dök upp i nack-krage

Samtidigt dök Dotter upp på repet med en nackkrage runt halsen. Hon har gjort flera stora förändringar i sitt nummer sedan deltävlingen. Bland annat har hon lampor i händerna som hon styr själv på scenen. Men under första genomgången av låten var det mest nackkragen som tog över. Hennes röst var inte som den brukar då hon försökte sjunga med den på.

Dotter fick nackspärr tidigare i veckan då hon repade sitt nummer.

– Jag har problem med min nacke. I mitt nummer kastar jag med håret och i måndags när vi gjorde ett litet dansrep så var jag inte uppvärmd alls. Jag tror det var det som gjorde det, säger hon.

Det var alltså i måndags. Men fortfarande under torsdagen hade hon stora besvär. På lördag hoppas hon kunna köra utan nackkragen oavsett vad. Då får det bara göra ont i så fall, menar hon.

The Mamas skippar magiska klädbytet

Och The Mamas stryker hela sin överraskningseffekt. Under deltävlingen tog de tv-tittarna med storm med sitt magiska klädbyte. Med ett litet tv-trick fick de det att se ut som att de bytte klänningar på en sekund – men hela den detaljen försvinner nu.

– Vi skippar det nu och så kör vi bara guld, säger Loulou Lamotte i The Mamas.

Tjejerna förklarar det som att de i deltävlingen ville blicka tillbaka genom tv-tricket där de visade klänningarna de vann med förra året. Men nu är de i final och vill blicka framåt i stället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.