Kungliga dramatiska teatern. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Dramaten ställer in alla föreställningar

Publicerad

Idag beslutade Dramaten att ställa in alla föreställningar fram till 19 november, på grund av att maxgränsen på 50-personer ligger kvar i Stockholmsregionen.

– Det är med tungt hjärta som vi nu ser det nödvändigt att stänga teaterns publika verksamhet de kommande tre veckorna. Vår sammanvägda bedömning är att det är det enda rimliga att göra för att ta vårt samhällsansvar i nuläget, säger Maria Groop Russel, VD för Dramaten, i ett pressmeddelande.

Åtta produktioner berörs av beslutet. Elektra, Liv Strömquist tänker på sig själv, Maj och Röde orm är redan spelas, men ställs in. Föreställningarna Ambulans, Berusade, I väntan på att gå och Welcome to Sweden flyttas fram. Alla som har köpt biljetter kommer att kontaktas av Dramatens kundtjänst för att få pengarna i retur.

Vad som händer efter 19 november är oklart i nuläget. Vid det datumet väntar en ny bedömning.

– Nu hoppas vi att smittkurvorna vänder neråt så att vi kan snart kan möta publiken igen,säger Maria Groop Russel i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer