Sagoläsande dragshowartister vinnare på QX-galan

Publicerad

Komikern Edvin Törnblom, tv-serien ”Young royals” och de sagoläsande dragshowartisterna Lady Busty och Miss Shameless. Där har ni några av vinnarna på årets QX-gala.

På kvällens gala blev det Edvin Törnblom som tilldelades titeln årets hbtq. Törnblom får även pris för årets bok för sin ”Bögen är lös” och för årets duo tillsammans med parhästen Johanna Nordström.

Netflix ungdomsdrama ”Young royals” utsågs till årets tv samtidigt som Edvin Ryding som spelar en av huvudrollerna prisades som årets tv-stjärna.

Lady Busty och Miss Shameless prisade

Keep up the good work-priset gick i år till dragshowartisterna Lady Busty och Miss Shameless som orsakat uppståndelse och fått ta emot hatstormar för sina sagostunder för barn på kommunala bibliotek.

Christer Lindarws dragshowgrupp After Dark som gjorde comeback med klubben ”Club after dark” i Stockholm prisades som både årets drag och årets scen.

Utmärkelsen årets hetero gick till Hasret Bozarslan, som hjälper unga med hbtq-identitet i Järva-området i Stockholm att komma ut.

Galan ägde rum på Cirkus i Stockholm med Sissela Kyle som konferencier.

QX-galan sänds i tv4 på lördag den 11 februari klockan 21.30.

Fakta: Årets vinnare

TT

Årets hbtq: Edvin Törnblom

Årets hetero: Hasret Bozarslan

Årets drag: After Dark

Årets ställe: The Blue Oyster

Årets bok: Edvin Törnblom: ”Bögen är lös”

Årets film: ”Hilma”

Årets tv: ”Young royals”

Årets tv-stjärna: Edvin Ryding (”Young Royals”)

Årets Låt: Molly Hammar: ”Ingen annan rör mig som du”

Årets scen: ”Club after dark”

Årets duo: Edvin Törnblom och Johanna Nordström

Årets keep up the good work: Lady Busty och Miss Shameless

Årets Hederspris: Mian Lodalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.