Gitarristen Rickey Medlocke och Patrick Stump och Pete Wentz från Fall out boy. Foto: Larry Deklinski/Evan Agostini/TT

Efter flera covidfall – konserter ställs in i USA

Uppdaterad
Publicerad

Flera konserter och turnéer ställs in och skjuts upp i USA efter att personer testats positivt för covid-19. Rockbandet Lynyrd Skynyrd ställer in spelningar efter att bandets gitarrist drabbats av viruset och New Orleans jazzfestival meddelar att festivalen som skulle ha ägt rum i oktober ställs in på grund av ökande smittspridning i regionen.

Det amerikanska rockbandet Lynyrd Skynyrd skriver på sin Facebooksida att gitarristen Rickey Medlocke har fått covid-19 och att de därför ställer in flera spelningar på sin USA-turné.

Bandet är ett av flera band som ställt in eller skjutit upp spelningar på grund av att personer i turnésällskapet testat positivt för viruset. AOR-bandet REO Speedwagon har ställt in två spelningar under helgen i USA på grund av covidfall. Det alternativa rockbandet Fall out boy har också ställt in flera spelningar på sin USA-turné som de gör tillsammans med Weezer och Green Day.

Rapmetal-bandet Limp Bizkit ställer in resten av sina planerade konserter i augusti som en försiktigthetsåtgärd, men dementerar rykten om att någon i bandet fått covid, rapporterar Loudwire.

New Orleans jazz festival ställs också in. Den skulle ha ägt rum i oktober men ställs in med hänvisning till den ”exponentiella ökningen av covidfall i New Orleans”, skriver New York Times.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.