ASAP Rocky 2018. Foto: AP/TT

Efter häktningen: ASAP Rockys pågående turné hotad

Publicerad

Artisten ASAP Rocky häktades under fredagen på sannolika skäl misstänkt för misshandel. Nu hotas ASAP Rockys pågående turné under juli som innehåller sammanlagt tio spelningar runt om i Europa.

ASAP Rocky är på turné, men två festivalkonserter – i Norge och Polen som skulle ägt rum i onsdags och torsdags – har fått ställas in då ASAP Rocky tvingats vara kvar i Stockholm.

Beslutet om häktning innebär att han med största sannolikhet kommer att missa samtliga inplanerade spelningar i juli, sammanlagt tio stycken, i: Irland, England, Ryssland, Tyskland, Belgien, Ukraina, Italien och Spanien. ASAP Rockys turné fortsätter fram till slutet av september. Men huruvida spelningarna i augusti hotas återstår att se.

Artisten hålls frihetsberövad på grund av flyktrisken och enligt advokat Henrik Olsson Lilja kan en ny förhandling inte äga rum förrän tidigast om ett par veckor. Enligt åklagaren rör det sig om minst två veckor.

ASAP Rockys planerade spelningar

Visa

5/7 Longitude festival, Dublin, Irland

7/7 Wireless festival, London, England

10/7 Turnéstopp, Moskva, Ryssland

12/7 Splash! Festival, Gräfenhainichen, Tyskland

13/7 Atlas weekend, Kiev, Ukraina

14/7 Dour festival, Dour, Belgien

17/7 Turnéstopp, Milano, Italien

19/7 Sónar festival, Barcelona, Spanien

20/7 Melt! Festival, Gräfenhainichen, Tyskland

21/7 Tomorrowland festival, Boom, Belgien

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

ASAP Rocky

Mer i ämnet