Skådespelaren Sandra Bullock iförd ögonbindel i Bird Box. Foto: AP/TT

Efter kritiken av Bird box: Netflix klipper bort verklig olycksscen

Uppdaterad
Publicerad
Strömningstjänsten Netflix omtalade film Bird box har blivit mäkta populär men också fått kritik. Bland annat för att den innehåller bilder från en verklig järnvägsolycka som kostade 40 personer livet. Tidigare har Netflix uppgett att de inte kommer klippa bort bilderna, men nu tvärvänder de i frågan, rapporterar BBC.

Det var strax före jul som Netflix lanserade skräckfilmen Bird box, av Susanne Bier, där skådespelaren Sandra Bullock jagas av monster som bara kan skada henne om hon ser dem. Därför bär filmens karaktärer ögonbindel.

Filmen har blivit populär, men också fått kritik. Bland annat för att det i filmen förekommer dokumentära bilder från en järnvägsolycka som inträffade 2013 i den kanadensiska staden Lac-Megantic. Olyckan kostade 40 personer livet, något som Kulturnyheterna har rapporterat om.

Ska ta bort bilderna

Netflix har tidigare uppgett att de inte har några planer på att klippa bort bilderna, men nu har de svängt i frågan, enligt BBC. I ett mail till BBC skriver Netflix att de tillsammans med filmskaparen har kommit fram till att de ska ta bort bilderna.

Detta är inte första gången filmen är i hetluften. Den har också gett upphov till en viral lek som kallas Bird box challenge där personer iförda ögonbindel försöker utföra vardagssysslor, till exempel köra bil, vilket har lett till olyckor.

Netflix har tidigare gått ut och varnat för trenden som de då påstod att de inte visste ursprunget till. Sedan visade det sig att det i själva verket var företaget själva som hade startat trenden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer