Huvudpersonen Cloud Strife har blivit synonym med spelserien Final fantasys 30-åriga historia, trots att karaktären egentligen bara är med i ett av de tjugotal spelen. Foto: Square Enix

Nya Final fantasy 7 släpps i vår

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera års förseningar har spelet Final fantasy VII remake till slut fått ett utgivningsdatum. Den 3 mars nästa år kommer det till Playstation 4, skriver spelföretaget Square Enix i ett pressmeddelande.

Spelet är en nyversion av rollspelet Final fantasy VII, som många anser vara ett av de bästa spel som gjorts. Planerna på omgörningen presenterades 2015, men sedan dess har det varit nästan helt tyst om projektet, och många spelare har undrat om det alls skulle bli av.

Efter många förseningar fick till sist remaken av Final fantasy VII ett releasedatum, och ästa vår är det dags att återse 90-talshjälten Cloud Strife i helt nyskräddad grafik för 2020-talet.

Samtidigt utlovades en nyutgåva av Final fantasy 8, men då bara i form av en försiktigt upputsad version av originalet från 1999.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelmässan E3 2019

Mer i ämnet