Det här är Emma Peters som tar över Petra Medes roll som Katja i Bonusfamiljen. Foto: TT

Emma Peters tar över efter Petra Mede i Bonusfamiljen

Uppdaterad
Publicerad

Nu blir det klart vem som tar över rollen som Katja i SVT-serien ”Bonusfamiljen.

– Jag har den stora glädjen och den stora tacksamheten att berätta att det är Emma Peters  som kommer ersätta Petra Mede i rollen som Katja, säger Anna Croneman, programchef SVT drama.

Det var på torsdagen som skådespelaren Petra Mede meddelade att hon drabbats av covid-19 och därför tvingades lämna rollen som Katja i SVT-serien ”Bonusfamiljen”.

”Inte en helt tacksam uppgift”

Nu står det klart att den nya skådespelaren som axlar rollen som Katja i den fjärde blir Emma Peters.

– Det är inte en helt tacksam uppgift att kliva in i den rollen efter tre säsonger, men Emma Peters är en erfaren och mycket begåvad skådespelare så det kommer hon klara alldeles galant, säger Anna Croneman.

Med i Grotesco

Hon är närmast aktuell med tv-serien Bert och har tidigare medverkat i filmer och serier som Fartblinda, Finaste familjen, Sthlm Rekviem, den prisbelönta Krama mig från 2005. Hon är också en av medlemmarna i den kritikerrosade humorgruppen Grotesco.

Inspelningen av den fjärde säsongen av tv-serien pågår nu och Emma Peters första dag på inspelningen blir på måndag den 16 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.