”En fighter i alla lägen”

Uppdaterad
Publicerad

Nils Hanson, projektledare på ”Uppdrag granskning”, fick beskedet att Hannes Råstam dött i morse efter att ha varit sjuk i cancer under en tid.

– Han fick diagnosen i våras och även om dödsbudet inte kom helt oväntat så blev det ändå en chock.

– Han var en fighter i alla lägen, även när det gällde sjukdomen. Jag pratade med honom så sent som strax före jul och då pratade vi om kommande jobb, berättar Hanson.

Hannes Råstam död

Hannes Råstam gjorde flera av sina stora avslöjanden som medarbetare på samhällsredaktionen i Göteborg, men har också arbetat på SVT:s dokumentärredaktion.

”Komplett”

– Han var en av Sveriges bästa journalister genom tiderna. Han var komplett, tog sig över till synes oöverstigliga hinder och var samtidigt en enastående berättare. Han hade allt, sammanfattar Nils Hanson.

Till Råstams mest uppmärksammade avslöjanden räknas programmen om Osmo Vallo, den incestdömde Ulf och Thomas Quick – samtliga handlar om missförhållanden och brister inom det svenska rättsväsendet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hannes Råstam död

Mer i ämnet