Sana i Skam

Därför älskar så många Sana

Uppdaterad
Publicerad

Självsäker, lojal och har alltid svar på tal. Sana i Skam blir huvudperson i säsong fyra. Här kan du inspireras och också bli lika vass i repliken som hon.

Sana är muslim och håller hårt på sin tro. Hon låter ingen sätta sig på henne och hon har alltid ett svar nära. Trots hennes kaxiga personlighet är hon en god och lojal vän som lyssnar och kommer med tänkvärda synpunkter.

LÄS MER: Då har säsong 4 premiär i Sverige

Skam

”En stark karaktär”

Håkon Moslet, redaktionchef på NRK P3 som sänder serien, säger att ”Norge behöver Sanas perspektiv”.

– Hon är en stark karaktär. Seriens kanske mest fascinerande karaktär. Hon har ett ben i den norska kulturen och ett i den muslimska.

– Muslimska kvinnor framställs ofta på ett stereotypt sätt. Många av dem framställs som offer, bland annat för att de bär hijab.

LÄS MER: Här är skådespelarna bakom succéserien

Trailern för den nya säsongen utspelar sig på en fest. Människor blöder, spiller och faller. I mitten av den står karaktären Sana Bakkoush, helt stilla.

Premiär i Sverige är det på påskafton. I Norge sker premiären på långfredagen. Den fjärde säsongen blir också seriens sista, enligt NRK.

Många rykten om fjärde säsongen

Under seriens tidigare tre säsonger har tittarna fått följa karaktärerna Eva, Noora och Isak extra mycket, och det har länge spekulerats i vem som får huvudrollen i säsong fyra. Rykten tog fart när skådespelaren Ulrikke Falch som spelar Vilde i serien, lade ut en Instagrambild på sitt ena öga med bildtexten ”4” under. Skådisen nekade sedan till att bilden skulle ha varit en ledtråd.

LÄS MER: Här gör SVT:s meteorologer Skam-prognos

Den norska tv-serien har tagit oanade proportioner och nått långt utanför både Norges och Nordens gränser. Nyligen blev förra säsongens huvudkaraktär Isak och hans förälskelse Even, framröstade till tv-serievärldens bästa par av den amerikanska nättidningen E!.

LÄS MER: Därför är norska Skam en fullträff

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skam

Mer i ämnet