Way out west ställer in. Foto: Adam Ihse/TT

Festivalen Way out west ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen festival i Slottsskogen i Göteborg i år på grund av coronapandemin. ”Med alla faktorer inräknade, och sett till den situation vi nu befinner oss i, är det ett beslut som tyvärr varit oundvikligt”, skriver festivalen på sin hemsida.

Way out west har ägt rum sedan 2007 och i år skulle artister som Robyn, Khalid och The Strokes ha uppträtt. På grund av situationen som följer med coronapandemin blir det inte så, årets festival ställs in.

– Det är en tudelad känsla. Å ena sidan känns det skönt att äntligen kunna ta ett beslut. Å andra sidan är det så klart jättetrist, Way out west är ju vårt flaggskepp, säger Ola Broquist, arrangör på Luger till Dagens Nyheter.

Coronaviruset och kulturen

Hoppas att många vill behålla sin biljett

Festivalen kommer tillbaka 12-14 augusti 2021 och flera av de redan släppta artisterna för 2020 kommer vara en del av nästa års line-up, det skriver Way out west i ett pressmeddelande.

Köpt biljett för 2020 kommer att gälla för 2021 men besökare har också möjlighet att återlösa köpt biljett.

– Vi hoppas förstås att så många som möjligt vill behålla sin biljett. Det är det enskilt viktigaste du kan göra för att stötta framtida Way out west, säger Ola Broquist till Dagens Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet