Fatboy Slim är en av huvudakterna på BPM-festivalen i Malta som trots pandemin är planerad att äga rum i september. Arkivbild. Foto: Christine Olsson/TT

Festivaler planeras i Malta – trots corona

Uppdaterad
Publicerad

Festivaler och andra evenemang över hela världen har ställts in till följd av coronapandemin. Men Malta tycks vara en fristad. De kommande månaderna är fyra festivaler planerade att genomföras i landet, rapporterar BBC.

Det är festivalerna ”Escape 2 the island”, ”Rhythm + Waves”, ”BPM”-festivalen och ”Mi casa” med bland andra brittiska artister som Aitch, AJ Tracey och Fatboy Slim, som är utannonserade att hållas i augusti och september.

Även svenske techno-dj:n Adam Beyer finns med på en av festivalernas lineup.

Malta är i vanliga fall välbesökt av turister, inte minst britter, och nyligen ändrade Storbritannien statusen för Malta som resmål och avråder inte längre från icke-nödvändiga-resor till landet.

Arrangören 365 Entertainment säger till BBC att festivalerna välkomnas av turistberoendenäringar på Malta och att de vidtar försiktighetsåtgärder som att sprida ut spelningarna på fler scener än vanligt för att hålla ned antalet personer i publiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.