Foto: TT

Black Panther-fans busringer den amerikanska småstaden Wacounda på jakt efter vibranium

Uppdaterad
Publicerad

Förvåning hos borgmästaren i Wauconda när fans ringer upp och skriker om det påhittade afrikanska landet Wakanda.

Den lilla småstaden Wauconda utanför Chicago i delstaten Illinois har levt ett stilla liv sedan delar av den berömda biljakten i filmen Blues Brothers (1980) spelades in där.

Men nu har Wauconda lite oväntat hamnat i Hollywoods hetluft igen.

Ringer upp och skriker ”Wakanda forever”

Fans till superhjältesuccén Black Panther har börjat busringa till stadens medborgare och till borgmästarens kontor för att skrika filmens slagord ”Wakanda forever”.

Wauconda uttalas nämligen på samma sätt som Wakanda – det påhittade afrikanska land där superhjälten Black Panther lever, och som enligt filmen har ett rikt lager av metallen Vibranium.

En assistent på Waucondas borgmästarkontor berättar för The Hollywood reporter hur busringningarna började.

– Någon ringde och frågade hur vi uttalar stadens namn, och när jag berättade det började han skrika ”Wakanda forever”, vilket jag antar är från filmen, berättar Alise Homola.

Vill beställa vibranium

Rapporter finns också om lokalinvånare som blir uppringda av fans som vill beställa metallen vibranium. Och den lokala högstadieskolans vice rektor Dan Klett berättar att elever har begärt att få ändra skolans maskot från en bulldog till en svart panter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.