Philip Seymour Hoffman. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Philip Seymour Hoffman inte färdig med ”Hunger Games”

Uppdaterad
Publicerad

De två sista fantasyfilmerna saknar scener med skådespelaren.

I söndags ekade nyheten över världen: Skådespelaren Philip Seymour Hoffman har avlidit i sitt hem, endast 46 år gammal. Förutom sörjande familjemedlemmar, vänner och kollegor lämnar han också efter sig två ofärdiga filmer.

Det handlar om de sista ”Hunger Games”-filmerna, döpta till ”Mockingjay part 1 & 2”, som bygger på den tredje delen i Suzanne Collins fantasyserie.

En viktig karaktär

Hoffman spelar en riktig nyckelroll i de två sista filmerna. Han är Plutarch Heavensbee, nytillsatt chef för Hungerspelen, som får inflytande över mycket mer än den blodiga tävlingsshowen. Han har också en speciell relation till filmernas hjältinna Katniss, spelad av Jennifer Lawrence.

Källor på nöjesbolaget Lionsgate berättar för The Hollywood Reporter att Philip Seymour Hoffman hann spela in nästan alla scener till ”Mockingjay – del 1” innan han gick bort. Men del två är långt ifrån färdig. För den hade han behövt filma i åtminstone en vecka till.

Digital teknik eller byta fokus

Nu saknas bland annat en viktig, känslosam scen till avslutningen av ”Hunger Games”-serien, men filmbolaget räknar med att kunna lösa luckan på något sätt som fansen kan bli nöjda med.

En anonym källa på Lionsgate säger till Hollywood Reporter att man kan tänkas använda digital teknik, eller filma scenerna så att Philip Seymour Hoffmans karaktär inte är i fokus.

På bio i höst

”Hunger Games” eller ”Hungerspelen” handlar om en grym framtid, där de fattiga invånarna hålls i schack genom en återkommande direktsänd tv-show där det gäller att döda innan man själv blir dödad.

Del ett av ”Mockingjay” får biopremiär i november i år. Del två ska komma hösten 2015.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hunger Games

Mer i ämnet