Foto: TT

Hollywood sörjer Philip Seymour Hoffman

Uppdaterad
Publicerad

Kändiskollegorna skriver om sin sorg efter Hoffmans bortgång i sociala medier.

”Jag är så chockad och ledsen över att höra om Philip Seymour Hoffmans död. Jag hade glädjen att spela mot honom i The Big Lebowski. Han var en så fantastisk kille, och så jäkla talangfull, en riktig skatt. Mina tankar och böner är med hans familj”, skriver Jeff Bridges på Facebook. Bridges spelade mot Hoffman i kultklassikern om ”The Dude” Lebowski 1998.

Svenske Peter Stormare var också med i den filmen, och säger att han och Philip Seymour Hoffman var som syskon. Han säger också till SVT att dödsbeskedet är väldigt jobbigt för honom och att han därför inte orkar prata med medier.

Pratshowvärden och skådespelaren Ellen DeGeneres skriver liksom Jeff Bridges att hon tänker på Philip Seymour Hoffmans tre barn och livspartner, och skriver vidare på Twitter:

”Philip Seymour Hoffman var en briljant, talangful man. Den här nyheten är chockerande och sorglig.”

Sorg över drogerna

Bara timmar efter att Philip Seymour Hoffman hittats i sitt hem på Manhattan gick polisen ut med att bevis på plats tydde på att skådespelaren dött av en överdos av heroin. Hoffman har tidigare varit inlagd på rehabiliteringshem för att tacklas med beroendet.

Flera kollegor tar upp just detta.

Lena Dunham, skaparen av tv-serien Girls, skriver ”vi har förlorat så mycket glädje till något så glädjebefriat. RIP PSH”.

”En svart dag, Philip Seymour Hoffman tog en överdos. Missbruk kommer från att försöka fly från smärtan i att leva. Vi kämpar alla med detta men droger hjälper inte”, skriver Val Kilmer på Twitter.

”För de mest känsliga ibland oss kan oljudet bli för mycket”, skriver Jim Carrey.

”En av de största”

Många tryckte också på Hoffmans stora talang som skådespelare. ”En av de största skådespelarna under vår livstid”, skriver Zach Braff. ”Vi som storögt beundrade dina framträdanden är tacksamma och väldigt ledsna”, skriver Mia Farrow, medan popstjärnan Justin Timberlake kallar Hoffman för ”amazingly gifted”.

”Philip Seymour Hoffman var ett geni, modig och rar. Jag kan inte fatta att han är borta. Enorm förlust.”, skriver Susan Sarandon.

”En tragedi att förlora en så ypperligt begåvad skådespelare som Philip Seymour Hoffman. En outsäglig förlust för film, teater och alla som kände honom. RIP”, skriver Kevin Spacey på Twitter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Philip Seymour Hoffman död

Mer i ämnet